Back to school met Nordic Living en de retro letterborden van "Design Letters"

Ook ideaal voor lieve berichtjes, to-do-lijstjes of toffe quotes

banner-20203100_Inspiration_3_300_dpi.jpg

Vandaag is het weer zover: Mama's en papa's maken de boekentassen van hun kroost klaar voor alweer een nieuw schooljaar. Handige to-do-lijstjes voor de drukke maand september kunnen vanaf nu bijgehouden worden op de A4 letterborden van "Design Letters" . Het lettertype zelf is van de hand van de bekende Deense ontwerper Arne Jacobsen en zorgen voor een leuke eyecatcher in je interieur.  Spoed jullie snel naar de webshop van Nordic Living want iets zegt ons dat dit the next big thing zal worden op Instagram en Pinterest

Hate to break it to you, maar de lightbox-hype van afgelopen jaar heeft (eindelijk) een waardige opvolger gevonden! Het vintage ogende A4 letterbord van Deens ontwerpbureau "Design Letters" is the new kid in homedeco town én vanaf nu ook verkrijgbaar in de webshop van Nordic Living.

Journalist en copywriter Mette Thomsen richtte in 2009 "Design Letters" op, vanuit haar passie voor typografie en letterkunst. Aanvankelijk werden er alleen een speciaal type houten letters geproduceerd, die trouwens nog steeds in vele Scandinavische woningen de muren sieren. Inmiddels is het assortiment verder uitgebreid, met onder andere letterkaarten, koffietassen én letterborden. Elk stuk vertrekt vanuit de stijlvolle, grafische typografie van de Deense architect en ontwerper Arne Jacobsen, die het lettertype-met de hand(!)- bedacht in 1937 in opdracht van het gemeentehuis van Aarhus in Denemarken. Vandaar dus ook die heerlijke retro uitstraling! 

De borden zorgen niet alleen voor een Pinterest proof interieur, ze zijn ook multifunctioneel voor elk gezin: Telgen die hun intrede doen in de lagere school, kunnen zich met de letterborden op speelse wijze vertrouwd maken met het alfabet. De mama's kunnen het op hun beurt gebruiken als boodschappenlijstje of menukaart tijdens dinner dates met vrienden. Als papa vervolgens iets te diep in het glas heeft gekeken, kan hij met het bord op een originele wijze zijn excuses aanbieden. Ook de puberdochter kan ermee aan de haal gaan en zich uitleven met haar favoriete music lyrics of Sex And The City- quotes

Letterborden: A4 formaat, verkrijgbaar in het roze, zwart en grijs.

Letters: Inhoud: 128 stuks letters en cijfers van 1,9 cm hoog. Zit verpakt in een mooi kartonnen doosje met allemaal vakjes. Een letterbakje om je letters en cijfers mooi te kunnen bewaren. Letters en cijfers zijn gemaakt van plastic. 

Beeldmateriaal vind je hier:
http://nordic-living.globalimage.be/media

Als je nog meer info nodig hebt, spulletjes wil uitlenen voor een fotoshoot of interieurvragen hebt voor Nordic Living eigenares Mascha Beekmans, geef me dan zeker een seintje!

Groetjes,

Elke

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Nordic Living

Nordic Living ontstond vanuit een intense passie voor wonen! In deze webshop vind je een combinatie van pure, zuivere en veelal Scandinavische woonmerken. Merken die zich door zuiverheid, functionaliteit en eenvoud weten te onderscheiden.

Nadat Mascha Beekmans in 2013 samen met haar echtgenoot Hugo startte met een eigen meubelcollectie PURE Wood Design werd het tijd voor een bijpassende lijn van heerlijke woonaccessoires. Het Scandinavisch wonen bleek perfect aan te sluiten op het warme en robuuste hout waar binnen PURE Wood Design mee wordt gewerkt. De collecties van Nordic Living en PURE Wood Design zijn niet alleen online beschikbaar. Ze zijn ook te vinden in Huis 5 in hartje Diest, tegenover de kerk op de Grote Markt.