Interieurtrend 2017: Hakuna Matata Meets Hygge

Onze interieurexperts aan het woord: Eclectic is the new black!

Reflect-header--378010-378025.jpg

Dat er geen sprake meer is van één duidelijke afgelijnde interieurtrend dit jaar, daar zijn onze bevraagde experts van www.sofacompany.com, Eijffinger, Nordic Living en Pure Wood Design, het alvast over eens. De Deense gezelligheid -  die we kennen onder de naam “hygge” - komt zich ook in onze woonkamers nestelen. Denk: 'Scandinavisch minimalisme' meets bohémien accessoires wat een speelse mix & match geeft tussen verscheidene kleuren en materialen, maar dan op een weldoordachte manier. Let's get eclectic! 

Nieuw jaar nieuwe trends!” Deze zin hebben jullie afgelopen weken wel meermaals zien passeren in menig kop-of bodytekst van mode- en interieurmagazines. Het spreekwoord “door de bomen het bos niet meer zien” lijkt ons hier wel van toepassing. Geen paniek! Dat andere gezegde: “orde scheppen in de chaos” nemen wij gerust voor onze rekening... Meet onze home & deco-specialisten:
-Inge te Kaat van online meubelwebshop www.sofacompany.com, die onlangs ook hun eerste Belgische showroom in Antwerpen opende.
-Mascha Beekmans, die designmeubels ontwerpt en maakt onder de naam Pure Wood Design en de online deco webshop www.nordicliving.be beheert.
-Sanne Ribbers van Eiijffinger, een Nederlands merk dat ons elk jaar verrast met de hipste behangcollecties en interieurstoffen. 

Viva Velours

Soms zijn er van die trends die zich doortrekken van catwalk tot huiskamer. Velours is er zo eentje. Vorige week nog gespot bij MaxMara tijdens Milan Fashion Week en daarnaast ook te vinden in de collectie van Sofacompany. Dat velours een warme en luxueuze uitstraling heeft klopt zeker, maar volgens Inge (www.sofacompany.com) kan de stof ook perfect geïntegreerd worden in een zowel modern, retro, bohemien als strak interieur. “We hebben voor de nieuwe collectie dan ook gekozen om de typische donkere velourskleuren uit te breiden met een speelser lichtroze en een warm wijnrood.”. De luxueuze look & feel uit zich volgens Inge gelukkig niet altijd op het prijskaartje: “De prijzen van de velours stoffen variëren nogal fel, en aangezien wij het heel belangrijk vinden voor het grote publiek toegankelijk te blijven zijn onze velours modellen heel betaalbaar". Fieuw, niet meer sparen voor catwalk haute couture, dus! 
http://sofacompany.globalimage.be/sofacompany-trekt-haar-fluwelen-handschoenen-aan

Touch of gold 

"Omdat het allemaal niet meer zo afgeborsteld en afgelijnd moet zijn, zijn ook de ruwere, onafgewerkte interieurstijlen aan een comeback toe", aldus Mascha (www.purewooddesign.be en www.nordicliving.be). Ook zij geeft ons de raad deze ongepolijste materialen, die een tikkeltje onafgewerkt lijken, te combineren met iets meer pure tinten zoals goud, die de kopertrend van vorig jaar vervangt. Op die manier krijg je weer een aangename mix & match van verschillende stijlen, én is het mogelijk jouw interieur volledig eigen te maken. "Klanten weten vaak heel goed wat ze willen en hebben een duidelijk beeld van het meubel dat ze achteraf in hun woon-of eetkamer wensen. Voor ons is het daarbij ook altijd een uitdaging en hebben we na afloop alweer een uniek stuk gecreeërd."
http://nordic-living.globalimage.be/on-your-mark-get-set-go-ld-
 
Ethnic Chic  

Eijffinger liet zich voor haar nieuwe collectie inspireren door de warme en eclectische levensstijl van het Afrikaanse continent. Denk levendige prints met heldere, meer ingetogen kleuren die een en al rust uitstralen. Volledig in het teken van het Scandinavische 'Hygge', maar dan vertaald naar de Afrikaanse way of life, oftewel: Hakuna Matata , je weet wel: "heb geen zorgen, zorg maar dat je geniet…  Sanne (Eijffinger) benadrukt dat kiezen voor ethnische interieuraccenten niet willen zeggen dat je je moet beperken tot die bepaalde stijl: "veel mensen zijn geneigd om op veilig te spelen en combineren enkel met houtaccenten en warmere kleuren, maar het mag echt wel wat gewaagder: ga gerust voor donkere, zelfs zwarte dessins voor een hotel chique gevoel. Lang leve het eclectisisme!"
http://eijffinger.globalimage.be/maak-je-muren-catwalk-proof--eijffinger-goes-ethnic-chic

Indien je één van onze drie interieurspecialisten zelf eens een keer aan de tand wil voelen, geef mij dan gerust een seintje! Ook als je een leuk idee hebt voor een samenwerking of graag meubels uitleent voor een fotoshoot, event of een tv-programma, mag je mij altijd contacteren!

Groetjes en tot snel,

Elke Hadermann
03/201.97.01
GSM: 0485/44.59.48

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over Nordic Living

Nordic Living ontstond vanuit een intense passie voor wonen! In deze webshop vind je een combinatie van pure, zuivere en veelal Scandinavische woonmerken. Merken die zich door zuiverheid, functionaliteit en eenvoud weten te onderscheiden.

Nadat Mascha Beekmans in 2013 samen met haar echtgenoot Hugo startte met een eigen meubelcollectie PURE Wood Design werd het tijd voor een bijpassende lijn van heerlijke woonaccessoires. Het Scandinavisch wonen bleek perfect aan te sluiten op het warme en robuuste hout waar binnen PURE Wood Design mee wordt gewerkt. De collecties van Nordic Living en PURE Wood Design zijn niet alleen online beschikbaar. Ze zijn ook te vinden in Huis 5 in hartje Diest, tegenover de kerk op de Grote Markt.