Naturel meets pastel

Scandinavische woontrend proeft van de Pantonekleuren 2016

Voor het eerst heeft Pantone niet één maar twee tinten tot kleuren van het jaar uitgeroepen: ‘Rose Quartz’ en ‘Serenity’! Dat dit prachtige pastelduo ideaal is om jouw huiskamer om te toveren tot een Scandinavisch interieurpareltje, heeft Belgische woonwebwinkel ‘Nordic Living’ goed begrepen…

Na ‘Radiant Orchid’ in 2014 en ‘Marsala’ in 2015, koos Pantone dit jaar voor een bijzonder kleurenduo. Terwijl het poederroze ‘Rose Quartz’ een antwoord biedt op de alledaagse stress, staat het zachtblauwe ‘Serenity’ voor ontspanning en zekerheid. Volgens het Pantone Color Institute, dat al zestien jaar lang de kleur van het jaar kiest, werkt deze harmonieuze combinatie rust en innerlijke vrede in de hand. Bovendien zou het elke kleur afzonderlijk versterken. Het weerspiegelt samenhang en welzijn, alsook een opmonterend gevoel van orde en vrede.
 
Binnen het interieur kunnen de Pantone-trendkleuren van 2016 perfect gecombineerd worden met een lichte basis om die typische Scandinavische sfeer te creëren. "Pasteltinten zijn zeker niet nieuw in het interieur. Je zag ze ook al heel vaak in 2015”, vertelt ‘Nordic Living’-eigenares Mascha Beekmans. “Leuk is dat pastel zich erg goed leent om een sober interieur verfijnd aan te kleden. Ideaal dus voor de Scandinavische interieurstijl waar het nu eenmaal draait om eenvoud en minimalisme met witte, zwarte en grijze tinten of neutrale, houten elementen. Koper - en goudtinten blijven trouwens ook hot en dit al enkele seizoenen. 

Contacteer ons
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Over Nordic Living

Nordic Living ontstond vanuit een intense passie voor wonen! In deze webshop vind je een combinatie van pure, zuivere en veelal Scandinavische woonmerken. Merken die zich door zuiverheid, functionaliteit en eenvoud weten te onderscheiden.

Nadat Mascha Beekmans in 2013 samen met haar echtgenoot Hugo startte met een eigen meubelcollectie PURE Wood Design werd het tijd voor een bijpassende lijn van heerlijke woonaccessoires. Het Scandinavisch wonen bleek perfect aan te sluiten op het warme en robuuste hout waar binnen PURE Wood Design mee wordt gewerkt. De collecties van Nordic Living en PURE Wood Design zijn niet alleen online beschikbaar. Ze zijn ook te vinden in Huis 5 in hartje Diest, tegenover de kerk op de Grote Markt.

Nordic Living
Grote Markt 5
3290 Diest