Return to retro: Nordic Living in een nostalgische (winter)bui

Return to retro: Nordic Living in een nostalgische (winter)bui

Terwijl de catwalk gebombardeerd wordt door een retro revival, laat ook de gloednieuwe interieurcollectie van woonwebshop Nordic living zich verleiden door dat vleugje seventies nostalgie. Vooral met de Deense deco-pareltjes van Bloomingville kan je retro nuances perfect laten blenden in je minimalistisch, Scandinavisch interieur. 

De jaren zeventig zijn niet enkel een inspiratiebron voor de fashion-industrie, ook de interieurwereld is betoverd door deze periode. Zo staat de herfst-/wintercollectie van Bloomingville voor klassieke patronen, naturelle stoffen, ruwe kanten en zachte vormen aangevuld met warme, gouden en kalmerende kleuraccenten. Vooral die herfstige aardetinten bezorgen je meteen dat vintage gevoel.

‘Kleuren uit de natuur zien we vooral terug in het assortiment vazen en keramiek’, zegt Nordic Living eigenares Mascha Beekmans. ‘Bloomingville pakt dit seizoen ook uit met paarse en okergele accenten die samen een hemelse combinatie vormen. Wanneer je hier ook iets van gouden accessoires aan toevoegt, wordt het plaatje helemaal compleet.’

Natuurlijke materialen, die in de seventies een hit waren in de mode, zien we nu duidelijk terug in de Bloomingville kussencollectie. Deze wordt immers getypeerd door leder en vachtjes. ‘Ook helemaal in zijn degradé kleurenpaletten zoals je bijvoorbeeld kan zien bij het oudroze wandkleed’, legt Mascha Beekmans uit. ‘De twee favoriete accentkleuren van Bloomingville voor het najaar zijn blauw en groen. Ze vormen een prachtige match met zwart, wit en hout voor je Scandinavisch interieur.’
 

 

Contacteer ons
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Elke Hadermann PR account manager, Global Image PR
Over Nordic Living

Nordic Living ontstond vanuit een intense passie voor wonen! In deze webshop vind je een combinatie van pure, zuivere en veelal Scandinavische woonmerken. Merken die zich door zuiverheid, functionaliteit en eenvoud weten te onderscheiden.

Nadat Mascha Beekmans in 2013 samen met haar echtgenoot Hugo startte met een eigen meubelcollectie PURE Wood Design werd het tijd voor een bijpassende lijn van heerlijke woonaccessoires. Het Scandinavisch wonen bleek perfect aan te sluiten op het warme en robuuste hout waar binnen PURE Wood Design mee wordt gewerkt. De collecties van Nordic Living en PURE Wood Design zijn niet alleen online beschikbaar. Ze zijn ook te vinden in Huis 5 in hartje Diest, tegenover de kerk op de Grote Markt.

Nordic Living
Grote Markt 5
3290 Diest